Hoeveel, en welke folie wordt er gebruikt.

Bij het bepalen van de prijs voor een autobelettering zijn verschillende dingen bepalend. Natuurlijk is de hoeveelheid folie een belangrijk gegeven. Daarnaast is folie er in vele verschillende soorten, die allemaal hun eigen prijs hebben. Folie voor vlakke toepassingen kost minder, dan die voor gebogen toepassingen. Carwrapfolie is nog kostbaarder. Daarnaast zijn er folies met bijzondere eigenschappen zoals reflective folie, of folies met een bijzondere structuur zoals carbon- of brushes aluminium folie. Ook deze folies zijn aanzienlijk kostbaarder dan reguliere folie.

De complexiteit van de belettering.

De voorbereiding van een belettering kan daarnaast ook een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de prijs. Een eenvoudige “recht toe recht aan” belettering kan snel geproduceerd worden, waar een complexe belettering ook in de voorbereiding de nodige tijd kost.

Hoeveel tijd kost het aanbrengen van de belettering.

Het zal u niet verbazen dat een belettering op een vlakke ondergrond minder tijd in beslag neemt dan een belettering op een gebogen of onregelmatige ondergrond, waarbij de folie ingeföhnd moet worden. Een Carwrap tot slot, kost het meeste tijd. Zeker wanneer bumpers of spiegels ingepakt dienen te worden.